Red Hat

Red Hat Enterprise Linux е водечка платформа за претпријатие Линукс во светот,* сертифицирана на стотици облаци и со илјадници продавачи на хардвер и софтвер. Red Hat Enterprise Linux може да се купи за поддршка на специфични случаи на употреба, како што се edge computing или SAP оптоварувања, но секоја претплата ги вклучува овие основни придобивки:

Subscription бенефити

Red Hat Enterprise Linux обезбедува повеќе од оперативен систем - исто така ве поврзува со обемниот хардвер, софтвер и екосистем на партнери на Red Hat и доаѓа со поддршка 24x7.

Поддржани архитектури

Red Hat Enterprise Linux може да се оптимизира за да работи на сервери или workstation-и со високи перформанси и поддржува низа хардверски архитектури како x86, ARM, IBM Power, IBM Z и IBM LinuxONE, овозможувајќи ви сигурна платформа за многу случаи на употреба и конзистентна околина за апликации преку физички, виртуелни и распоредувања во облак.

Автоматизација и управување

Добијте доследно и стабилно административно искуство, овозможувајќи им на администраторите да трошат повеќе време на иновации - помалку време на повторувачки задачи склони кон грешки. Red Hat Enterprise Linux вклучува Red Hat Insights, управувана услуга за аналитика и санација која обезбедува континуирани предупредувања за ранливост и насочени насоки за да им помогне на организациите да го максимизираат времето на работа и да избегнат итни случаи.

Алатки за инсталирање и миграција

Од вашите први чекори за инсталирање, мигрирање или надградба на Red Hat Enterprise Linux до евентуално распоредување низ повеќе облаци, Red Hat обезбедува алатки за помош.

Спремни сте за соработка?

ARC нуди широка палета на услуги од полето на големопродажба и систем интеграција на компјутерска опрема и софтвер.

 • 1

  Големопродажба

  ARC нуди компјутерска и мултимедија опрема за мали и средни претпријатија.

 • 2

  Интегрирани ИТ решенија

  Имплементација и интеграција на софтвер и хардвер интегрирани според Вашите бизнис потреби.

 • 3

  Одржување на ИТ системи

  Услуги за активна поддршка, безбедносно одржување и надградби на компјутерски системи.