POS (Point of Sale) принтери

Што се POS принтери?

POS принтерите се основна единица на POS (Point of Sale) систем во продажните места.  Карактеристично за POS принтерите се дека се брзи и прецизни во печатење на мал текст, доаѓаат во комапктен профил и се лесно преносливи. На бизнисите често им е потребна оваа технологија за да ги обработат плаќањата, како и да обезбедат јасна комуникација со клиентите по купувањето. Други сектори во кои се корисни POS принтери се:

 • Queue Management System во супермаркети, болници, банки, трговски центри и слично.
 • ливчиња со задачи (во ресторани, кафичи, барови)
 • печатење на купони и билети на фестивали и слично.

АРЦ нуди голема палета на POS принтери прилагодени специфично за Вашиот бизнис:

Спремни сте за соработка?

ARC нуди широка палета на услуги од полето на големопродажба и систем интеграција на компјутерска опрема и софтвер.

 • 1

  Големопродажба

  ARC нуди компјутерска и мултимедија опрема за мали и средни претпријатија.

 • 2

  Интегрирани ИТ решенија

  Имплементација и интеграција на софтвер и хардвер интегрирани според Вашите бизнис потреби.

 • 3

  Одржување на ИТ системи

  Услуги за активна поддршка, безбедносно одржување и надградби на компјутерски системи.