3D Принтери

Што е 3D печатење?

3D печатење или производство на адитиви е процес на правење тридимензионални цврсти предмети од дигитална датотека.

Создавањето на 3D печатен објект се постигнува со помош на адитивни процеси. Во процесот на адитив, објектот се создава со поставување последователни слоеви материјал додека објектот не се создаде. Секој од овие слоеви може да се види како тенко исечен пресек на објектот.

3D печатењето ви овозможува да произведувате сложени форми користејќи помалку материјал од традиционалните методи на производство.

Примери за 3D печатење
3D печатењето опфаќа многу форми на технологии и материјали бидејќи 3D печатењето се користи во скоро сите индустрии за кои би можеле да помислите. Важно е да се гледа како кластер од различни индустрии со огромен број различни апликации.

Неколку примери:

– производи за широка потрошувачка (очила, обувки, дизајн, мебел)
– индустриски производи (алати за производство, прототипови, функционални делови за крајна употреба)
– стоматолошки производи
– протетика
– модели и макети во архитектонски размери
– реконструкција на фосили
– реплицирање на антички артефакти
– реконструкција на докази во форензичката патологија
– филмски реквизити

3Д Принтањето од сега е достапно за секого.

Спремни сте за соработка?

ARC нуди широка палета на услуги од полето на големопродажба и систем интеграција на компјутерска опрема и софтвер.

 • 1

  Големопродажба

  ARC нуди компјутерска и мултимедија опрема за мали и средни претпријатија.

 • 2

  Интегрирани ИТ решенија

  Имплементација и интеграција на софтвер и хардвер интегрирани според Вашите бизнис потреби.

 • 3

  Одржување на ИТ системи

  Услуги за активна поддршка, безбедносно одржување и надградби на компјутерски системи.