Smart Home

Што е Smart Home технологија?

Smart Home е дом опремен со гаџети, уреди и паметни апарати со бежична поврзаност. Кога се поврзани со Wi-Fi мрежа тие можат да комуницираат меѓусебно и со корисникот овозможувајќи предности незамисливи пред десетици години. Smart Home технологијата во суштина носи автоматизација во домот.

Што може да правите со Smart Home и кои се предностите?

Со Smart Home може да управувате со многу функции на домот:

 • Осветлување
 • Управување со електрична енергија
 • Греење
 • Видео домофон
 • Безбедност

Најчесто користени Smart Home уреди:

Home Security System:
-Smart ѕвонче
-Камера за безбедност
-Сензори за чад и CO детектор

Home Environment System:
-Smart термостат
-Smart греач на вода
-Smart систем за осветлување

User Interaction Devices:
-Smart звучник

Други уреди:
- Smart фрижидер
- Автономни роботи за чистење
- Капка по капка систем
- Паметен приклучок

Спремни сте за соработка?

ARC нуди широка палета на услуги од полето на големопродажба и систем интеграција на компјутерска опрема и софтвер.

 • 1

  Големопродажба

  ARC нуди компјутерска и мултимедија опрема за мали и средни претпријатија.

 • 2

  Интегрирани ИТ решенија

  Имплементација и интеграција на софтвер и хардвер интегрирани според Вашите бизнис потреби.

 • 3

  Одржување на ИТ системи

  Услуги за активна поддршка, безбедносно одржување и надградби на компјутерски системи.