3D Принтери

Што е 3D печатење?

3D печатењето е производствен процес во кој материјалот се поставува, слој по слој, за да се формира тродимензионален објект. 3D печатењето ви овозможува да произведувате сложени форми користејќи помалку материјал од традиционалните методи на производство.

Неколку примери:

 • производи за широка потрошувачка (очила, обувки, дизајн, мебел)
 • индустриски производи (алати за производство, прототипови, функционални делови за крајна употреба)
 • модели и макети во архитектонски размери
 • реплицирање на антички артефакти
 • реконструкција на докази во форензичката патологија
 • филмски реквизити

Спремни сте за соработка?

ARC нуди широка палета на услуги од полето на големопродажба и систем интеграција на компјутерска опрема и софтвер.

 • 1

  Големопродажба

  ARC нуди компјутерска и мултимедија опрема за мали и средни претпријатија.

 • 2

  Интегрирани ИТ решенија

  Имплементација и интеграција на софтвер и хардвер интегрирани според Вашите бизнис потреби.

 • 3

  Одржување на ИТ системи

  Услуги за активна поддршка, безбедносно одржување и надградби на компјутерски системи.